Vårdförbundet vädjar: Ta inte riskerna som fjällresor innebär

Uppdaterad
Publicerad

Nu vädjar Vårdförbundet till de som planerat resa till fjällen att avstå resan.

– Tänk till en extra gång ”måste jag verkligen åka och utsätta samhället för den här smittspridningen, ska jag verkligen ta den risken?”, säger Vårförbundets ordförande i Dalarna, Marion Vaeggemose.

Vården är fortsatt ansträngd och siffrorna pekar uppåt när det gäller antalet bekräftade fall av covid-19. Oron över en explosionsartat smittspridning är det som nu fått Vårdförbundet att reagera.

– Inte i min vildaste fantasi tänkte jag att inte någon skulle resa eller att fjällen skulle öppna upp då det är så många ställen – som Österrike – som stängt ner, säger Vårdförbundets ordförande i Dalarna, Marion Vaeggemose.

Vårdförbundet är kritiskt till Region Dalarnas beslut om att välkomna turisterna till fjällen och menar att ekonomiska intressen fått gå före, något som regiondirektörer tidigare förnekat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet