Vasaloppets vd Eva-Lena Frick nåddes av nyheten att Marit Björgen siktar mot Vasaloppet 2021 när hon läste SVT Sport på tisdagskvällen. Foto: SVT / Bildbyårn

Vasaloppets vd: ”Blev helt paff och tänkte om det kanske var 1 april”

Uppdaterad
Publicerad

Att Marit Björgen, en av tidernas bästa skidåkare, ställer upp i Vasaloppet nästa vinter slog ned som en bomb också hemma hos Vasaloppets vd Eva-Lena Frick på tisdagskvällen.

– Jag blev helt paff när jag läste rubriken på SVT Sport. Så oväntat, jag hade verkligen ingen aning och tänkte om det kanske var 1 april idag. Fantastiskt kul att hon vill komma tillbaka och ta sig an de 90 kilometrarna mellan Sälen och Mora, säger Eva-Lena Frick.

Vad betyder det här för Vasaloppet?

– Det gör ju att det blir ett fokus på Vasaloppet vilket är jättevärdefullt för oss och förhoppningsvis medför det att fler tänker på skidåkning 2021 nu inför sommaren 2020. Hon är så varmt välkommen och det ska bli jättekul att ha henne här.

Vill du tippa hennes chanser?

– Långloppen är ju lite annorlunda mot de tävlingar och distanser som Marit åkte när hon var aktiv men jag tror nog inte hon skulle ställa sig på startlinjen om hon inte var väl förberedd. Sedan hur hon står sig mot Lina Korsgren och Britta Johansson Norgren, det är svårt att säga. Det är bara hon själv som vet hur mycket tid och fokus hon kommer att lägga ned.

– Jag är bara jätteglad att den fantastiska ikonen som hon är inom skidsporten, att hon tänker på Vasaloppet när hon vill ge sig själv en utmaning. Det är en nyhet som slår det mesta i vår värld, avslutar Eva-Lena Frick.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.