Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jonas Rosén, vd för Visit Dalarna, berättar varför han är kritisk till de restriktioner som införts. Foto: Gunilla Wikström/SVT

”Restriktionerna slår orättvist – behövs en flexibel tolkning av reglerna”

Uppdaterad
Publicerad

Vd för Visit Dalarna Jonas Rosén är kritisk till de hårda restriktioner som nu gäller efter Folkhälsomyndigheten rekommendation. Han menar att besöksnäringen går på knäna, och riskerar slås ut.

Han ifrågasätter bland annat att samma regelverk ska gälla för aktiviteter utomhus och inomhus. Han vill också se tydliga riktlinjer för att företag ska ges möjlighet att planera och anpassa sina verksamheter.

– När de här brandtalen kommer så slår det väldigt snabbt mot besöksnäringen, på bara ett par dagar kan vi tappa hälften av bokningarna, vi behöver framförhållning i den här branschen, säger han.

Visit Dalarna

Visa

Visit Dalarna ägs av Dalarnas 15 kommuner.

Organisationen bildades 2017 och ska utveckla Dalarnas besöksnäring.

Så här skriver Visit Dalarna om verksamheten på sin webbplats:

”Vi ska handfast stödja våra besöksnäringsföretag så att de kan göra bättre affärer och vi ska kommunicera bilden av Dalarna som en attraktiv destination för att skapa en längtan att besöka Dalarna.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet