”Vi kallar honom lill-Ustiugov”

Uppdaterad
Publicerad

Om drygt två veckor drar längdåkarna igång sin säsong. Oskar Svensson är yngst i A-laget och han kan skrälla tror både Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson.

– Vi kallar honom lill-Ustiugov, han är riktigt snabb. Oskar kan bli riktigt bra i vinter, säger Calle Halfvarsson och Daniel Richardsson håller med.

Oskar själv håller en låg profil men medger att det vore kul om det blir så. Oavsett är han nöjd med träningen under sommaren.

– Jag har tränat lite annorlunda, inte bara kört uthållighet. Jag har satsat mer på att stärka upp de små musklerna i bålen. Att bli starkare helt enkelt, säger Oskar.

Han visade redan förra säsongen att han är att räkna med då han knep en sjunde plats i VC-sprinten i Oberstorf i Tour de ski.

– Jag trivs bra i landslaget, det är en spännande grupp och man får försöka lära sig en del från de mer etablerade åkarna, menar 22-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.