Jan Bohman (S) Visa alla (2)
Visa alla (2)

Borlänge kommun stödjer Peace & Love

Uppdaterad
Publicerad

För pengarna ska man undersöka möjligheterna för ett kunskaps- och upplevelsekonvent. En av förutsättningarna för bidraget är att andra aktörer bidrar med minst lika mycket pengar.

Vid dagens möte beslutade finansutskottet att bidra med 250 000 kronor till en uppstart av Peace & Love, under förutsättning att andra aktörer bidrar med minst lika mycket.

– Vi är otroligt tacksamma över det här och att Borlänge kommun stöttar oss är avgörande, säger Peace & Love Foundations ordförande Tiina Ohlson.

– Vi jobbar just nu med festivalens utförande i en stadig takt framåt och frågor såsom hur stor festivalen kommer att bli och datum, fortsätter hon.

Tiina Ohlson berättar också att organisationen har nyanställt en ny verksamhetsledare utifrån, men vem det är vill hon ännu inte avslöja.

En projektledare ska anställas under tre månader för att jobba fram förutsättningar för en ny festival och en året runt-verksamhet av hög kvalitet med fokus på fred och kärlek, demokrati, mångkultur och opinionsbildning.

Sedan bolaget Peace & Love gick i konkurs i våras och sommarens festival fick ställas in har många Borlängebor undrat om, och hoppats på, att festivalen ska återuppstå. Det finns också många kreativa krafter i Borlänge och i regionen som vill fortsätta jobba i Peace & Loves anda.

För kommunledningen är det viktigt att ta vara på och förvalta den kreativitet och den kraft som finns runt Peace & Love och i Borlänges musik- och föreningsliv.

– Vi ser att möjligheterna är stora att skapa ett nytt Peace & Love, ett musikevent och en året runt-verksamhet av hög kvalitet som sprider ett budskap om fred och kärlek och som skapar möten och aktiviteter som engagerar människor och på så sätt bidrar till en bättre värld, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace & Love

Mer i ämnet