Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Vilda barn intar Orsa

Uppdaterad
Publicerad

I sommar har Dalarna varit en populär spelplats för flera SVT-program såsom Moraeus med mera, Matslaget och Wild Kids där barn tävlar om en Afrikaresa.

Det är mycket hemlighetsmakeri runt Wild Kids och för att vi över huvudtaget ska få göra det här reportaget så måste vi gå med på att inte filma det här tävlingsmoment på nära håll. Meningen är att man inte ska veta vilka barn som tävlar i vilket lag innan själva programmet sänds i TV.

För tredje året i rad så är Richard Olsson programledare för hela äventyret, som är krävande på många sätt – även för honom.

– För mig som programledare är det jättekul att umgås med busungar under två veckor, det är fantastiskt.

Wild Kids är och har varit superpopulärt ända sen starten 2005 och konkurrensen för att komma med är minst sagt stenhård, bakom var och en av de tio deltagarna finns det 800 sökande som inte kom med, 8000 sökte totalt alltså. Det är ganska många som är avundssjuka på tex Annie och Folke som är två av deltagarna.

– Man blir ju väldigt glad när man hör att man får vara med eftersom det var så många som sökte, säger Annie Särnholm från Göteborg.

– Jag tänkte ungefär ungefär samma sak. Man blir ju väldigt glad de ringde och sa att jag fick vara med! Det känns väldigt bra! säger Folke Gustafsson med ett stort leende.

Barnen tävlar om en resa till Afrika och vem som vinner får vi se i vinter när Svt börjar sända programmet i Barnkanalen i januari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.