Foto: Nicklas Holmberg

Vildmarksracet bjuder på storslagna vyer

Uppdaterad
Publicerad

Idag går Vildmarksracet av stapeln i den lilla byn Nornäs mellan Älvdalen och Särna. Det handlar om en draghundstävling riktad till förare på alla nivåer.

Tanken med tävlingen är att ha en enkel tävling som ger medel- och långdistansförare chansen att få en bra första genomkörare inför vårens tävlingar. Tävlingen är lokaliserad i den lilla byn Nornäs som ligger mellan Älvdalen och Särna mellan riksväg 70 och länsväg 311.

Obligatorisk paus

Tävlingen körs på 2 slingor på ca 60 km med ett obligatoriskt stopp på 4 timmar emellan. Start, stopp och mål sker i anknytning till Nornäs vilket gör att publiken kommer kunna följa tävlingarna på nära håll.

Valfri start

Starten sker mellan 9 och 11 på förmiddagen och det är valfri start vilket gör att man startar när man vill mellan dessa klockslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.