Foto: SVT/Henrik Montgomery, TT

Vill locka islänningar till Dansbandsveckan i Malung

Uppdaterad
Publicerad

De senaste åren har Dansbandsveckan i Malung haft över 40 000 besökare. Men nu satsar arrangörerna för att locka ytterligare besökare – från Island.

Arrangörerna satsar på att få 100 islänningar till årets upplaga av Dansbandsveckan i Malung. Lyckas de med det tror man att det ska generera en miljon kronor.

Nästa vecka ska de åka till Island för att besöka Håkan Juholt, som är svensk ambassadör på Island, för att marknadsföra idén.

Dansbandsveckan

Anledningen till att Dansbandsveckan vill locka just islänningar till Malung är att de ser att de redan får besökare från de andra länderna i Norden, dessutom spelade ett isländskt dansband i Malung 2017 och det dansband som säljer bäst i Island är svenska Sven Ingvars.

– Vi har haft kontakt med Island lite tidigare och har förstått att det är ett väldigt dansant folk, och det är lätt för dem att ta sig till Sverige och Malung, säger Lars Bälter turistchef.

Om idén lyckas och det slår bra ut vill de att 200 islänningar ska komma till dansveckan år 2020. Då ska ett plan chartras till den nya flygplatsen i Sälen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbandsveckan

Mer i ämnet