Villabrand utbröt i Gagnef – hus rökfylldes

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten fick vid 19-tiden ett larm om en villabrand i By, Gagnefs kommun. Branden ska ha startat i en köksmatta och hela huset var rökfyllt när räddningstjänsten anlände. Ingen person kom till skada.

Räddningstjänsten larmades vid 19-tiden på fredagskvällen till en villabrand i By, mellan Djurås och Mockfjärd. När man kom fram var huset fyllt av rök.

– Det brinner inte jättemycket, men det ryker en hel del och huset är rökfyllt, säger Johan Wahrén, inre befäl vid räddningstjänsten Dala Mitt, strax före klockan åtta på fredagskvällen.

”Sådana här bränder man inte vill ha”

Räddningstjänsten är då på plats med två styrkor, en från Gagnef och en från Mockfjärd.

– Vi har precis lokaliserat branden till köket och sett att det finns flera glödbränder i konstruktionen där. Det är sådana bränder som man helst inte vill ha, och det gäller att ta det varsamt och jobba försiktigt i ett sådant här läge, säger Johan Wahrén.

Ingen person skadad

Branden ska vara koncentrerad till köket och räddningstjänsten arbetar för att den inte ska sprida sig därifrån.

– Det finns goda möjligheter att rädda villan, säger Johan Wahrén.

Det var villaägaren själv som slog larm om branden och ingen person ska ha kommit till skada.

Vid 21-tiden jobbar räddningstjänsten fortfarande med släckningsarbetet och räknar med att vara klara på platsen inom en timme.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.