Foto: arkiv/SVT

Vinterfests konstnärlige ledare Víkingur Ólafsson slutar

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av februari hålls festivalen Vinterfest i Mora, Orsa och Älvdalen, men det här blir den sista festivalen för isländske Víkingur Ólafsson.

I ett pressmeddelande skriver Víkingur att det har varit en ära att leda festivalen de fyra senaste åren och att han är väldigt imponerad av standarden och den häftiga andan från Dalasinfoniettan och festivalteamet.

”Speciell plats i mitt hjärta”

– Dalarna och Vinterfest kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta och jag vill också nämna våra fantastiska och generösa volontärer som gör att drömmar blir sanna, säger han.

– Jag vet att framtiden blir ljus i Dalarna och jag hoppas kunna återvända om inte alltför länge, men innan ett riktigt farväl tas, så kommer massor av utomordentlig musik att göras i februari av både Dalasinfoniettan och fantastiska solister, avslutar Víkingur Ólafsson.

Fakta: Vinterfest

Vinterfest är ett samarbete mellan Musik i Dalarna och kulturförvaltningarna i Mora, Orsa och Älvdalen.

Målet är att skapa en musikfest med nationella och internationella musiker på högsta nivå.

Källa: Musik i Dalarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.