VM-app kan bli OS-app

Ett faluföretag som utvecklade en mobilapp till skid-VM 2015 kan få i uppdrag att vidareutveckla appen till OS 2018.

Det är spelutvecklingsföretaget Tension Graphics i Falun som i veckan haft besök av en stor delegation från Korean Telecom som är en av huvudsponsorerna till Vinter OS i Sydkorea 2018.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Tension till OS 2018, säger Junmook Lim som är project manager på det koreanska företaget.

Följa åkarna i 3D-miljö

Företaget är intresserade av en vidareutveckling av den app som togs fram till skid-VM i Falun och som gör att besökare till OS ska kunna orientera sig och följa de tävlande i spåren – i appen under VM handlade det till exempel om att följa åkarna i en 3D-miljö och se vad som hände live i skidspåret.

Samarbetar med telecom-jätte

Tension samarbetade med Ericsson och utvecklade VM-appen och nu har alltså Korean Telecom har tecknat avtal med faluföretaget om en fortsättning.

– Vi får vara med och visa att vi är i framkant, säger Tensions vd Magnus Björkman som ännu inte vet hur stort projektet med en OS-app kan bli.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer