Det blev en nära och inspirerande workshop där artisterna delade med sig av sin resa från förorten. Foto: SVT

Artisterna delade med sig av resan från förorten

Publicerad

Idag har hiphopartisterna Erik Lundin och Cherrie, tillsammans med sin manager Babak Azarmi inspirerat ungdomar på Tjärna Ängar i Borlänge.

Ett trettiotal ungdomar dök upp på  på Kulturhuset på eftermiddagen. Och det blev en nära och inspirerande workshop där artisterna delade med sig av sin resa från förorten, via skapande till kändisskap och företagande.

Socioekonomiskt utsatta i fokus

Syftet med workshopserien ”Third Culture Kids”, som hålls på flera håll i landet, är att ge deltagarna i socioekonomiskt utsatta områden möjligheten att växa tillsammans med Erik Lundin, Cherrie och Babak som coachar, inspirerar och ger värdefulla tips för en framtid inom konstnärskap.

– Att dela min erfarenhet som artist från den resan jag gjort de senaste 10 åren är ett av de viktigaste stegen i mitt fortsatta arbete som skapare, säger Erik Lundin.

Delar med sig av erfarenhet

Gemensamt för Erik, Cherrie och Babak är att de själva har erfarenhet av att vara »Third Culture Kid«  ett dubbelt utanförskap mellan föräldrarnas kultur och den dominerande svenska.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer