Jan Bohman (S) kommenterar huruvida rutiner följts eller inte när smittan kom in på äldreboendet. Bilden är inte tagen på det aktuella boendet. Foto: SVT/Christine Olsson/TT

Flera smittade på äldreboenden i Borlänge – en person har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen avled ytterligare en person i Dalarna som smittats av coronaviruset. Samtidigt har flera fall konstaterats i äldreomsorgen i Borlänge kommun.

Den nu avlidne personen hade också underliggande sjukdom och avled på ett boende i Borlänge kommun. I ett pressmeddelande framgår det att det finns flera konstaterade coronafall inom kommunens äldreomsorg.

”Vi känner med de drabbade och deras närstående. Vi har varit förskonade från smitta under en tid, men nu sprids den mer allmänt i samhället och vi måste räkna med att inom kort ha coronaviruset i en stor del av kommunens verksamheter”, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Coronaviruset i Dalarna

Skärper besöksregler

För att begränsa smittospridningen så mycket som möjligt skärper nu Borlänge kommun reglerna för besök på kommunens alla särskilda boenden. Alla besök avråds bestämt och finns det speciella skäl ska det först stämmas av med sjuksköterska eller enhetschef per telefon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet