Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT Nyheter Dalarnas reporter berätta om stölderna av de hittills sex fartkamerorna i Dalarna. Foto: Ann-Louise Julin/SVT

Fler fartkameror stulna i Dalarna – kostar 1,5 miljoner att återställa

Uppdaterad
Publicerad

Stölderna av fartkameror i länet fortsätter. Förutom de kameror som stulits i Hedemoratrakten så har ytterligare kameror stulits i närheten av Horndal. Totalt sex kameror har stulits – och det kan vara fler.

– Det kan mycket väl vara fler på väg in i systemet, totalt är det sex stycken kameror som stulits, säger polisens presstalesperson Gabriel Henning.

Under onsdagen anmäldes två kameror som stått efter rv 69 mellan Falun och Hedemora stulna. De kameror som nu saknas stod i närheten av Horndal utanför Avesta.

Hastigheter på dalavägar

Sedan i augusti har kameror för mångmiljonbelopp stulits i Stockholms- och Uppsalatrakten. Det finns en möjlighet att de stölder som nu sker i Dalarna har koppling dit, tror polisen.

Enligt Trafikverket är användningsområdet för kamerorna oklart. 

– Uppenbart finns det stora värden i det här men vad de skulle kunna användas till vill jag inte spekulera i, säger Gabriel Henning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hastigheter på dalavägar

Mer i ämnet