Ebba Östlin (S): Vi ska försöka behålla det som är bra

Uppdaterad
Publicerad

Ebba Östlin (S), kommunalråd i Botkyrka, möttes av upprörda och besvikna ungdomar på Alby fritidsgård under onsdagskvällen. Men hon står fast vid sitt beslut, hon kan tänka sig att behålla de projekt som fungerat bra inom ”mötesplats unga vuxna”.

Ebba Östlin (S) poängterade alltså att hon står fast vid beslutet. Men hon förklarade att de nya verksamheter som ska starta i april ska leda till att nå fler ungdomar. Det handlar då om mer organiserade och uppsökande verksamheter och om bättre insatser för att nå hemmasittare och förebygga kriminalitet bland ungdomar.

– Jag tar med mig engagemanget som finns. Och ungdomarna kan påverka inriktningen på vad nästa steg är, men beslutet har vi redan fattat.

Men, vad är det de kan påverka då?

– Nu har förvaltningarna i uppdrag att titta på hur det här steget ska se ut, hur ska de organiserade verksamheterna se ut som möter både unga och de som inte går på gymnasiet. Och hur ska verksamheten se ut för de som går på gymnasiet.

Vad säger du till de unga som går härifrån besvikna?

Vi ska fånga upp dem och vi måste säkerställa att den organiserade verksamheten som har fungerat, att den ska fortsätta i en bra form. 

Det här har skapat oro och ovisshet bland ungdomar, borde ni ha hanterat frågan bättre?

– Det är alltid svårt när man omstrukturerar en veksamhet. Man kan alltid hantera frågor annorlunda, det har varit en lång process för att hamna i det här resultatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.