Söderhamns kommunchef utreds för vuxenmobbning – sjukskriven kollega slog larm Foto: Patrik Jonsson

14 månadslöner i fallskärm till sparkade kommunchefen i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

Kommunchefen i Söderhamn sparkades efter en utredning som ledde till att ledningen saknade förtroende för honom. Nu är den ekonomiska uppgörelsen klar, Per Granath får 1,2 miljoner kronor i fallskärm.

En extern utredning av Per Granath som kommunchef inleddes efter att den chef inom kommunen anklagat honom för trakasserier.

Något sådant kunde inte utredningen inte slå fast, men det framkom att personalutskottet och Per Granath hade olika syn på uppdraget som kommunchef vilket gjorde att förtroendet var brustet och Per Granath fick sparken i mitten på oktober.

Förhandlat avtal

Sedan dess har hans uppsägning förhandlats och nu är ett avtal klart. Per Granath blir arbetsbefriad fram till sista december 2019, vilket innebär drygt 14 månadslöner om 81 600 kronor. Därmed landar fallskärmen på knappt 1,2 miljoner kronor.

Avtalet gäller även om Per Granath påbörjar ett nytt arbete inom tiden.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.