Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ola Wigg (S), kommunalråd i Nordanstig, där föräldrar kräver åtgärder vid Lönnbergsskolan. Foto: SVT

151 föräldrar i upprop – kräver åtgärder vid Lönnbergsskolan i Bergsjö

Uppdaterad
Publicerad

Två klasser saknar klassrum, skolan har tvingats neka nya elever och situationen har anmälts till Arbetsmiljöverket. Lönnbergsskolan i Nordanstig brottas med en svår situation och nu riktar 151 föräldrar kritik mot det socialdemokratiska kommunalrådet.

Lönnbergsskolan i Bergsjö är i akut behov av större lokaler, men nu kan en långsiktig lösning vara på gång. Ett beslut om att bygga en ny skola har fattats i kommunstyrelsen.

– Vi har tagit ett beslut i kommunstyrelsen att vi ska bygga en ny skola. Det är någonting som jag är otroligt glad över, säger Ola Wigg (S) kommunalråd i Nordanstig.

Ny skola om tidigast 3 år

Men föräldrar och lärare frågar sig fortfarande hur kommunen ska lösa den akuta situationen. Att bygga en ny skola ser de som en långsiktig lösning. Den nya skolan kan var på plats tidigast om tre år.

– Det är jätteakuta problem. Nu har vi fått använda en kyrka och den blir renoverad, men det är fortfarande en nödlösning, säger Henrik Löfling som är skyddsombud.

– Jag tycker att man borde göra någon akut lösning för hela skolan eftersom det fattas både klassrum och grupprum, säger Helena Havela som är initiativtagare till föräldrauppropet, där 151 föräldrar ingår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer