Misstänkte 18-åringen gav sin version av yxmordet i Norrsundet

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen var det andra rättegångsdagen när det gäller det misstänkta mordet i Norrsundet och den åtalades tur att höras i Gävle tingsrätt.

– Det är omöjligt att komma ihåg hur och när jag slår och på vilket ställe som hon ligger, säger den misstänkte 18-åringen under fredagens förhör i rätten och försvaret hävdar att det är kopplat till drogpåverkan.

– Från försvarets synpunkt så råder det inga tvivel om att min huvudman har varit påverkad, tämligen mycket påverkad av både alkohol och andra substanser. Det har inte bara påverkat händelseutvecklingen under natten utan även naturligtvis minnesbilden, menar 18-åringens försvarsadvokat Stefan Wallin.

Misstänkt mord i Norrsundet

Kammaråklagare Joakim Johansson menar dock att 18-åringens intag av alkohol och narkotika ligger förhållandevis långt tillbaka i tiden innan gärningen sker.

– Min uppfattning är att han ändå haft koll på saker och varit medveten om vad han gjort, säger Joakim Johansson.

Det är inte lätt att förstå 18-åringens version av vad som faktiskt hände den där marsnatten. Han har dessutom under utredningens gång ändrat sin historia. I ett tidigare skede hävdade han att kvinnan hade haft en kniv på sig, något som han senare tagit tillbaka och ändrat till att kvinnan gjort ett sexuellt närmande.

–Jag noterar ju att det här inte är något som han berättat för någon annan trots att han har pratat med flera personer och trots att han flera gånger fått frågan varför han gör det här. Och jag noterar också att han idag i domstolen inte har kunnat ge någon bra förklaring till varför han sagt annorlunda till sina kompisar tidigare, säger kammaråklagare Joakim Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Norrsundet

Mer i ämnet