– Han har ställt till det för sig själv. Det är ett grovt brott, fast med en liten utdelning, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl och syftar på det ringa bytet efter rånet på en restaurang i Sandviken. Foto: TT/Polisen

20-åring rånade restaurang med pistolliknande föremål i Sandviken

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen rånades en restaurang i Sandviken. En ung man som bar munskydd ska ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål och sedanförsvunnit från platsen.

Händelsen inträffade vid 19-tiden på lördagen.

Den misstänkta mannen, som är i 20-årsåldern, ska ha rånat restaurangen i Sandviken på två läsk och samtidigt hotat personalen med ett pistolliknande föremål.

Personen försvann sedan från platsen, men strax före midnatt hittade polisen en person som matchade signalementen. Han greps, misstänkt för grovt rån och anhölls senare av åklagare.

Riskerar fängelse – för läskeblask

– Han har ställt till det för sig själv. Det är ett grovt brott, fast med en liten utdelning, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl och syftar på det ringa rånbytet på två läskeblask.

Straffskalan för rån ligger på mellan ett och sex års fängelse. Rån räknas som grova om skarpladdade vapen använts och kan ge upp till tio års fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.