22-åring döms till 22 månaders fängelse för knivrån i Hudiksvall. Foto: Johan Nilsson/TT

22 månaders fängelse för knivrån mot Hudikåldring

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig Hudiksvallbo har dömts av Hudiksvalls tingsrätt till 22-månaders fängelse för att ha rånat en kvinna i 80-årsåldern.

Det var i början av januari i år som 22-åringen tog sig in till åldringen, som bodde i en grannfastighet, med en kniv i högsta hugg. Med hot om att skada kvinnan tilltvingade sig 22-åringen kontanter och smycket för ett sammanlagt värde av cirka 23 000  kronor.

22-åringen som var villkorligt frigiven från ett tidigare fängelsestraff kunde snabbt gripas av polisen och har sedan dess varit i fängsligt förvar.

Tingsrätten konstaterar att brottet är allvarligt, men straffvärdet ligger inte i den övre delen av straffskalan, och dömer därför 22-åringen till 22-månaders fängelse. Dessutom ska han sitta av den tid som han hade kvar av det tidigare straffet. 22-åringen ska också betala ett skadestånd till kvinnan på 16 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.