Foto: SVT

23-åring misshandlad med tillhygge i Hudiksvall – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man är allvarligt skadad efter en misshandel i Hudiksvall natten till måndag. Offret ska ha bett en förbipasserande om hjälp, som då larmade polisen. Men då hade gärningsmännen hunnit därifrån.

23-åringen misshandlades svårt och polisen tror att man kan ha använt järnrör som tillhygge.

Mannen är förd till sjukhus, där han just nu vårdas för sina skador – enligt polisen två rejäla jack i huvudet och svullnader på övriga kroppen. Han var så pass omtöcknad att han hade svårt att redogöra för vad som hade hänt. Polisen tror att brottsplatsen är utanför ett litet gym som ligger intill järnvägen bakom busstationen. Platsen är avspärrad i väntan på polisens tekniker som ska undersöka platsen.

Det är två, för målsägaren okända, gärningsmän som misstänks ha misshandlat honom. Polisen kommer under dagen att göra nya försök med att höra 23-åringen samtidigt som de söker efter eventuella vittnen som kan ha sett händelsen.

Inte livshotande

Skadorna är inte livshotande, men allvarliga. 

Det finns i nuläget inga spår efter de misstänkta.

– Misshandeln ska ha skett ungefär en timme innan samtalet kom in till oss, förklarar Pelle Nellberg, som är presstalesperson vid polisens ledningscentral region mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.