30-åringens försvarare Lars Ståhlberg. Foto: SVT

30-åring från Ockelbo häktad för mord – försvararen: ”Det var en olyckshändelse”

Uppdaterad
Publicerad

Den 30-årige man som i söndagsnatt larmade polisen om sin döda fru häktades idag på sannolika skäl misstänkt för mord. Han nekar till brott.

Via sin försvarare Lars Ståhlberg erkänner mannen dock att han har skadat den döda kvinnan, men att skadorna inte lett till hennes död.

– Min klient nekar till mord. Det finns inget uppsåt. De ska ha blivit osams och sen hände en olycka, säger Lars Ståhlberg, den misstänkta 30-åringens försvarare.

Advokat Lars Ståhlberg säger att hans klient förnekar mord. Foto: SVT

Tingsrätten gick på åklagarens linje

Men Gävle tingsrätt gick på åklagarens linje och häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för mord.

Sedan tidigare pågår en utredning om olaga hot mot den nu döda kvinnan. Advokat Lars Ståhlberg ser inte så allvarligt på den anmälan då hans klient ännu inte hörts i det ärendet.

Hur mår din klient?

– Han mår inte alls bra. Han är mycket, mycket ångerfull, fortsätter Lars Ståhlberg.

Mannen ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning

– Tingsrätten har beslutat att mannen ska genomgå en så kallad paragraf 7-utredning. Det vill säga en rättspsykiatrisk undersökning, säger åklagare Carl-Johan Granlund.

Häktningsförhandlingen hölls bakom stängda dörrar och åtal ska vara väckt inom två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.