Arkivbild Foto: Henrik Montgomery/TT

30-tal poliser slog till mot misstänkta tjuvjägare i Hälsingland

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagsmorgonen slog ett 30-tal poliser till mot fyra adresser i Hälsingland. Fyra män har tagits in till förhör samtidigt som polisen har gjort husrannsakan i deras hem.

I morse slog ett trettiotal poliser till mot olika adresser i Hälsingland. Fyra män sitter nu anhållna, på sannolika skäl misstänkta för illegal rovdjursjakt.

Till Helahalsingland säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen i Gävleborg, att det var en större samordnad insats med över 30 poliser, åklagarare och personal från åklagarmyndighetens riksenhet för miljö- och arbetsmiljömål.

Beslagen stärker brottsmisstanke

– Vi har tidigt i morse hämtat in fyra personer från olika ställen misstänkta för grovt jaktbrott. Det gäller illegal rovdjursjakt, säger miljöåklagare Christer Jarlås i Östersund, till tidningen Svensk jakt.

Åklagaren vill inte gå in på vilka eventuella fynd man gjort vid husrannsakningarna.

– Men beslagen stärker misstanken om jaktbrott, säger han.

Brottet som de fyra männen nu på sannolika skäl misstänks för, ska ha begåtts i Hälsingland i år. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.