Kommunalrådet John-Erik Jonsson (C) och projektledaren för 400 års-jubileet Anders Uddén på rådhustorget där det fyra dagar långa kalaset var tänkt att hållas. Foto: Mikael Johansson/SVT

400-årskalas med förhinder i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

Coronpandemin har satt rejält med grus i maskineriet för Söderhamns 400 års jubileum. Nu ställs det fyra dagar långa födelsedagsfirandet in på obestämd tid.

– Vi har varit i kontakt med länsstyrelsen och smittskyddsläkaren och det går inte att hålla ett evenemang som troligen skulle ha lockat 10 000-tals människor, säger Anders Uddén som är projektledare för jubileet.

Konsekvenserna av att kalaset ställs in blir också att det redan uppskjutna School´s out, ett evenemang för skolungdomar som brukar hållas i samband med skolavslutningen med många artister, som var tänkt i samband med kalaset också ställs in.

Hör kommunalrådet John-Erik Jansson (C) som hoppas på ett firande längre fram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.