46-åring döms för sexbrott mot dotterns vänner

Uppdaterad
Publicerad

En 46-årig man från Hudiksvalls har dömts för sexuellt ofredande i tre fall. Dels av en 19-årig kvinna, dels av två minderåriga flickor.

Övergreppen skedde hösten 2016 på den 19-åriga kvinnan och sommaren 2015 och sommaren 2016 på de två minderåriga flickorna. De var mellan 10 och 12 år när övergreppen skedde.

Övergrepp vid övernattning

Enligt domen från Hudiksvalls tingrätt har 46-åringen smekt ena barnet över könsorganet när hon övernattade i hans hem. Det andra barnet har han smekt på brösten, benen och kroppen. Han ska även ha kysst den 19-åriga i nacken när hon sov, och försökt kyssa henne på munnen samt smekt henne mellan benen.

Döms mot sitt nekande

Mannen döms mot sitt nekande för sexuellt ofredande i tre fall. Hans döms till skyddstillsyn, ska genomgå vård för sina missbruksproblem och betala skadestånd till offren om sammanlagt drygt 30 000 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.