Statliga miljoner ska påskynda utbyggnaden av bredband i länet. Foto: SVT

56 miljoner till fortsatt fiberutbyggnad

Publicerad

Tillväxtverket har beviljat Region Gävleborg 56 miljoner kronor till den fortsatta utbyggnaden av bredband i Gävleborg.

Det handlar om pengar ur den Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, och de De kommuner som deltar i projektet är Hofors, Ockelbo, Gävle, Hudiksvall, Söderhamn och Nordanstig, i det här projektet som kallas Projektet Fiber till Gävleborg 3.

– Nu är samtliga kommuner i Gävleborg delaktiga i våra projekt som bygger ort till ort-anslutningar. Länets nästa utmaning är att bygga accessnäten, så att företagen och medborgarna kan erbjudas en fiberanslutning, säger Bengt Valdemarsson, bredbandskoordinator, Region Gävleborg.

För hela länet

Fiber till Gävleborg är ett samlingsnamn för flera bredbandsprojekt som ägs och koordineras av Region Gävleborg. Tillsammans bygger länets kommuner fiber i olika etapper för cirka 200 miljoner kronor under åren 2015-2020

– Region Gävleborg arbetar hårt för att det ska vara möjligt att bo och arbeta i hela länet. Tillgång till bredband är en viktig del av det arbetet, säger Bengt Valdemarsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer