Henrik Erngren Othén i Gävle hittade sin biologiska syster 39 år gammal. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Adopterade Henrik hittade biologisk syster efter 37 år

Uppdaterad
Publicerad

39-årige Henrik Erngren Othén i Gävle adopterades till Sverige från Sydkorea som litet barn. Länge har han funderat på sina rötter – för en månad sedan fick han träff med hjälp av DNA: Hans helsyster bor i Skåne.

– Med darrande händer skickade jag ett meddelande till henne och fick ganska snabbt ett svar: ”Nu stannar hjärtat på mig”, berättar Henrik Erngren Othén.

SVT har varit i kontakt med hans syster Maria som är lika glad och överväldigad som Henrik, men inte beredd att berätta om sina känslor inför en tv-kamera. De har heller inte träffats i verkligheten ännu, men det sker i dag.

– Vi ska gå på koreansk restaurang, spela biljard och bara toksnacka. Hon är en otroligt varm och fin människa. Trots att det bara har gått en månad är det som att jag på många sätt känner henne, säger Henrik Erngren Othén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.