SVT:s reporter berättar och visar hur det gick till när en ung man miste livet i ett knivbråk. Foto: Ur polisens förundersökning/SVT

Här dödades 18-åringen med kniv

Uppdaterad
Publicerad

Den unge man som står åtalad misstänkt för att ha knivmördat en 18-årig man i Söderhamn i höstas nekar till brottet. Under torsdagen inleddes rättegången.

Det var i höstas som två ungdomsgäng hamnade i bråk i centrala Söderhamn. Bråket ska inte ha varit allvarligt, utan handlade enligt de inblandade om ”tjafs”, men det urartade och slutade med att två unga män blev knivskurna. Den ena mannen fick ett knivhugg i magen och avled av sina skador.

Nu står fyra unga personer åtalade misstänkta för mord, delaktighet i mord och skyddande av brottsling. Under torsdagen inleddes rättegången i Hudiksvalls tingsrätt. En 17-årig man är huvudmisstänkt och har åtalats för mord.

Mordutredning efter 18-årings död

Han menar att det hela var en olyckshändelse. Men åklagaren håller inte med.

Hur menar du att knivhugget gått till?

– Enligt min uppfattning så menar jag att den åtalade tagit tag i nacken på offret och huggit en kniv i buken, säger kammaråklagare Christer Sammens.

Hur kan du bevisa det?

– Det återstår att se. Men jag menar att det finns uppgifter som tyder på att detta inträffat. Uppgifter från olika personer och viss medicinsk utredning som ger stöd åt min uppfattning. Sen ska det jämföras med den misstänktes förklaring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordutredning efter 18-årings död

Mer i ämnet