Susanne Andersson, vårdenhetschef på akuten i Gävle. Foto: Lina Abusagr, SVT

Nu hamnar fler på akuten med benbrott

Publicerad

Extra många åker in till akuten under den här årstiden på grund av benbrott. I Gävleborg har vi ännu inte drabbats av den värsta halkan men det finns några saker man kan tänka på för att minska risken för att halkolyckor.

Under den här årstiden kan det vara svårt att hålla balansen på gatorna. Mellan november och februari månad brukar det komma in fler patienter till Gävles akutmottagning med benbrott. Årstiden och utförsåkningen är de stora bovarna.

– Det är naturligtvis vädret, sen har vi ju Kungsberget där folk gör illa sig och kommer in därifrån, säger Susanne Andersson som är vårdenhetschef på akuten i Gävle.

Enligt vårdenhetschefen så har inte den värsta halkan kommit ännu men hon har några tips för att minska riskerna för benbrott. Hör i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.