Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bosse Hedins tre advokater går in i rätten för dag två i tvistemålet mellan Seko å ena sidan och Bosse Hedin och föreningen han förde över pengar till, å andra sidan. Foto: Robin Herzog/SVT

Bosse Hedin nekar – ”utsatt för häxjakt”

Uppdaterad
Publicerad

I dag startar andra rättegångsdagen av fem i civilmålet mellan fackförbundet Seko å ena sidan och den lokala klubbens förre kassör Bosse Hedin och föreningen han förde över pengar till å andra sidan.

SVT rapporterade · SEKO-härvan i tingsrätten

Inläggen kunde inte hämtas
Prova att ladda om sidan.

Här är bakgrunden till den så kallade Sekohärvan:

  • Fackförbundet Seko fick aningar om att allt inte stod rätt till i den lokala fackklubben för Gävleborg och Dalarna och skickade dit revisorer för att granska ekonomin.
  • Det framkom då att mer än 14 miljoner kronor hade förts över från fackklubben till en nybildad extern förening mellan 2008 och 2014. Från föreningen har flera miljoner i sin tur försvunnit, bland annat till Bosse Hedin själv.
  • Han var kassör i fackklubben och ordförande i fritidsföreningen som tog emot pengarna. Enligt Seko är det han som har legat bakom hela upplägget.
  • Seko yrkar på att föreningen och Bosse Hedin ska betala tillbaka drygt 14 miljoner kronor till Seko. Föreningen och Bosse Hedin motsätter sig dessa yrkanden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Seko-härvan

Mer i ämnet