Antalet smittade har ökat den senaste tiden i Gävleborgs län. Foto: SVT Grafik

Antalet smittade ökar kraftigt – men färre intensivvårdas

Uppdaterad
Publicerad

Antalet bekräftade fall som smittats av coronaviruset har ökat kraftigt sedan starten av självtester i Gävleborgs län. Men länet har en fortsatt nedgång av inlagda coronapatienter.

Allt fler fall av smittade har kommit fram under den senaste veckan, statistiken har visat en kraftig ökning. Detta på grund av att man börjat med självtesterna, som gör att fler kan testa sig än tidigare.

– Det är fortfarande en utbredd smitta i länet, men det är ju så att vi börjat med masstestningarna och från dem är det 300 som varit positiva som vi annars inte skulle hittat, säger Lars Wesslén, smittskyddsläkare på Region Gävleborg.

Coronaviruset i Gävleborg

Minskning på IVA

Antalet inlagda på intensivvården fortsätter att minska. När regionen släppte sin dagliga statistik visade det att en patient låg inlagd på IVA.

– Vad det beror på är för tidigt att säga just nu, men vi är otroligt glada att antalet både intensivvårdade och slutenvårdade har minskat, säger Johan Kaarme, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör, region Gävleborg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet