Foto: SVT

AF i Sandviken hann precis flytta ut – nu kan kontoret öppna igen

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan var SVT Gävleborg med när flyttlasset från Arbetsförmedlingen i Sandviken gick. Men nu har regeringen enats om nya direktiv för hur Arbetsförmedlingen ska reformeras.

– Vi har inte fått några direktiv och vi vet inte vilka kontor regeringen vill ska vara öppna, säger Mohamed Chabchoub, arbetsförmedlingschef i södra Hälsingland och talesperson för Arbetsförmedlingen i Gävleborg.

Skjuts upp ett år

Reformen, som innebär att många lokala kontor läggs ned, skjuts upp ett år och den ska inte baseras på lagen om valfrihetssystem (LOV). Det skriver Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna i en debattartikel i Aftonbladet.

– Detaljerna och hur exakt det här systemet ska formas kommer vi återkomma med efter nyår, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

I Sandviken har Arbetsförmedlingen redan flyttat ut men är beredda på att flytta tillbaka om så skulle beslutas.

– Vi har kvar båda lokalerna och i så fall får vi flytta tillbaka, säger Mohamed Chabchoub.

Den 18 december väntas regleringsbrevet komma där mer konkret information om vilka kontor som kan komma att öppnas igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.