Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandvikenbördiga Sara Hector arrangerar slalomtävling i Kungsberget – till förmån för ALS-forskning. Foto: Arvid Jansson/SVT

Sara Hector bjuder in till slalomtävling – till förmån för ALS-forskning

Publicerad

Under lördagen hölls parallellslalomtävlingen Hector ALS Challenge i Kungsberget. Bakom evenemanget står den olympiske alpina guldmedaljören Sara Hector från Sandviken som vill uppmärksamma sjukdomen ALS och samla in pengar till förmån för forskning.

Hector ALS Challenge gick av stapeln för första gången 2019. Efter två inställda år på grund av pandemin kunde skidorna återigen ställas i backen förra året. Via försäljning av lotter och startnummer drog 2022 års upplaga in 150 000 kronor till ALS-forskning.

– Men förhoppningen är att slå ett nytt insamlingsrekord i år. Vi har dessutom sponsorer som dubblar beloppet vi får in, säger Sara Hector.

Sara Hector är personligen berörd av ALS då hennes mamma diagnostiserades med sjukdomen 2015.

– Jag vill fokusera på det som går att göra i den här situationen. Det betyder jättemycket på ett personligt plan. Forskningen gör stora framsteg just nu och det känns otroligt bra att få vara en del i det, säger Sara Hector.

Hör Sara Hector berätta om evenemanget i videon. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.