Bilden är en genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Åskoväder orsakade stora problem i västra Hälsingland

Uppdaterad
Publicerad

Flera vägar blockeras av fallna träd efter det åskoväder som drog fram i Hälsingland under tisdagseftermiddagen och kvällen. Flera hundra hushåll blev utan ström under en tid och strax efter klockan 20.30 larmades SOS om ett blixtnedslag i en villaträdgård.

Under tisdagseftermiddagen drog ett kraftigt åskoväder in över västra Hälsingland. Enligt Erik Cardell på räddningstjänsten var flera vägsträckor vid 17-tiden fortfarande drabbade av att träd fallit över vägar.

Enligt trafikverket är det begränsad framkomlighet på bland annat väg 83 och väg 84 i Ljusdals kommun.

Blixtnedslag i trädgård

I Ljusdal larmades också räddningstjänsten till en villa i Lillhaga. Enligt inringaren ska ett blixtnedslag ha skett i trädgården, vilket orsakat att det börjat ryka i husets golv. Var röken från golvet kommer ifrån är ännu inte identifierat.

Räddningstjänsten är framme på platsen med tre enheter och ytterligare tre är på väg. Även en ambulans var på plats, men lämnade igen då ingen var skadad.

Texten uppdateras när mer information finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.