Sjung för fan! – Hälsingepunken dokumenterad i bok och cd

Uppdaterad
Publicerad

Hälsingepunken har räddats i en källare i Gnarp. Fem hundra rullband har gåtts genom och ut kom 50 låtar och en bok med namnet Sjung för fan! Ett projekt som hållit på i över åtta år och som delvis finansierats med crowdfunding. Så Sjung för fan!

Forsa Studio var under några år ett nav i Norrland där band som Missbrukarna, Dagens Ungdom, och Rolf å Revoltörerna spelade in. Mest punk, men här föddes också bonn- och folkrocken med band som Perssons Pack och Traste Lindens Kvintett . Och efter dagar, kvällar, nätter och år är det omfattande digitaliseringsarbetet nu till sist klart. Det mesta har gjorts ideellt och så har intresserade fått betalt för skivan och boken i förhand – så kallad crowdfunding.

Hos Region Gävleborg ser man Forsa ljud som ett skolexempel på hur regionens mikrofinansiering ska fungera för att starta upp projekt.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.