Mittmedia tilldelas drygt 8 miljoner kronor av Presstödsnämnden. Foto: SVT

Drygt åtta miljoner i utvecklingsstöd till Mittmedia

Uppdaterad
Publicerad

Mediakoncernen Mittmedia som bland annat äger Gefle Dagblad och Arbetarbladet får 8,2 miljoner kronor av Presstödsnämnden.

Det skriver facktidningen Journalisten. Pengarna ska satsas på att utveckla det digitala och bland annat vill man stötta arbetet med att förbättra läsarnas möjligheter att ta del av nyheter digitalt.

– Tack vare stödet kan vi hålla en hög hastighet i vår digitala transformation utan att det drabbar de lojala läsarna. Jag ser det också som ett kvitto på att vi har en professionell utvecklingsorganisation som kan leverera på hög nivå, säger Robin Govik, digitalchef på Mittmedia i ett pressmeddelande.

Presstödet

Visa

Presstödsnämnden är ett självständigt beslutande organ som fördelar statens stöd till dagspressen. Nämnden prövar ansökningarna om presstöd och beslutar om en tidning har rätt till stöd.

Källa: www.mprt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mittmedia

Mer i ämnet