Den knivskadade mannen larmade själv polis och ambulans, men anklagas nu också för att själv ha angripit den anhållne . Foto: Markus Dahlberg/SVT

Även gärningsman har skador efter misstänkt mordförsök i Gävle

Publicerad

Det misstänkta mordförsöket i Gävle på midsommaraftonen tros ha börjat med ett bråk när en person uppmanades lämna en lägenhet. Nu berättar åklagare att även den misstänkte gärningsmannen har skador och har gjort en motanmälan.

Enligt åklagaren blev det tumult i lägenheten och trapphuset när den nu misstänkte gärningsmannen ombad en gäst att lämna.

– Han medger att han har haft en kniv men att han inte hade uppsåt att skada mannen, säger åklagare Birgitta Fernlund.

Gästen larmade själv polis och ambulans och fördes till sjukhus.

– Han klarade sig bra, det var en skada i bröstet men den har inte tagit så illa så han har lämnat sjukhuset, säger Birgitta Fernlund.

Lägenhetsinnehavaren, som är i 30-årsåldern, är anhållen misstänkt för mord- alternativt dråpförsök, men även han har skador och en motanmälan gällande grov misshandel finns mot den knivskurne. Denne är dock inte frihetsberövad.

– Den misstänkte har själv blivit angripen och har också skador, säger Birgitta Fernlund.

Är det också knivskador?

– Det kan jag inte säga, men han ska ha blivit slagen med ett tillhygge också.

Saknas vittnen

I lägenheten fanns andra människor, men de uppges inte ha sett något av händelsen.

Det låter rörigt?

– Ja, det är ofta det i den här typen av ärenden, säger Birgitta Fernlund.

Under måndagen väntar förhör med de inblandade. Senast under tisdag förmiddag måste åklagare fatta beslut om lägenhetsinnehavaren ska begäras häktad eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer