Fyra personer ska ha funnits i bilen som sladdade ner i diket. Foto: Roger Nilsson

Avkörning på E16 vid Forsbacka – fyra personer i bilen

Publicerad

Fyra personer varav tre barn har kört i diket mellan Gävle och Sandviken. Det är väldigt halt på vägen.

Strax efter 13-tiden kom larmet om en trafikolycka längs E16, strax innan avfarten till Forsbacka från Gävle.

Det är en personbil med fyra personer i, som har åkt av vägen och ner i diket. Ambulans och räddningstjänst ryckte ut, och enligt räddningstjänstens första uppgifter fanns ett barn i bilen.

Tre barn

Polisens RLC-befäl Per Bjurström kan senare berätta att det handlar om en familj och att tre av personerna är barn, men enligt polisen är ingen av dem allvarligt skadad. Ett barn i bilen har dock smärta i axeln och föraren har nack- och ryggsmärtor.

Räddningstjänstens insatsledare Daniel Åström rapporterar att det är mycket halt väglag på E16. Vägen fick delvis stängas av under räddningsarbetet men ska vara öppen igen från 15-tiden.

Flera olyckor under dagen

Även tidigare på dagen, runt 11.40, inträffade en olycka på E16, då vid Trafikplats Mom i riktning mot Sandviken. En bil körde in i framförvarande bil, och en av bilarna körde också in i mitträcket. Inga personer skadades men en förare fick böter för att inte ha hållit tillräckligt avstånd.

Strax innan 13-tiden kolliderade två personbilar på E4 Hudiksvall Norra, i höjd med Välsta. Där fick den ena föraren åka till sjukhus.

Ungefär samtidigt körde en bilist in i mitträcket på E4 Harmånger-Jättendal. Bilen körde ner ett 20-tal stolpar i räcket och fick bärgas, men det blev inga personskador.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer