Tv: Nomi och Mia Carlsson från Lund sålde farmor/svärmors gamla saker. Th: Susanne Östh, ordförande i Bjuråkers bygdegårdsförening. Foto: Bizz Sjöblom / SVT

Storloppis på bygdegården i Bricka har återvänt – som bakluckeloppis

Uppdaterad
Publicerad

I fjol tvingades många loppisar ställa in på grund av coronapandemin. Den årliga loppisen på bygdegården i Bricka var inget undantag. I samband med lättade restriktionerna väljer bygdegårdsförening att arrangera loppisen i år, men på grund av trängselrisken inomhus väljer de istället att köra som bakluckeloppis.

I normala fall kan medlemmar i Bjuråkers bygdegårdsförening lämna in saker för försäljning mot provision, men i år väljer föreningen att istället låta medlemmarna vid några tillfällen sälja på en bakluckeloppis.

Det råder ingen brist på personer som vill sälja eller köpa saker, enligt Susanne Östh, ordförande i Bjuråkers bygdegårdsförening.

– Folk vill att det ska hända saker och ting, folk vill göra saker när de hemestrar.

Nomi hjälper farmor rensa

Några som sålde på loppisen var mor och dotter Mia och Nomi Carlsson från Lund. Beroende på vem man frågade hjälpte de antingen svärmor eller farmor att göra sig av med prylar.

– Jag hoppas att sakerna kan komma till användning och att någon annan får glädje för dem, säger Mia Carlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.