En flicka blev påkörd av en mopedist på cykelbanan i Boulognerskogen i Gävle. Foto: Roger Nilsson/SVT

Barn påkört av mopedist

Publicerad

En man på moped har kört på ett barn vid en lekplats i Gävle, och misstänks nu för brott.

Enligt SOS Alarm inträffade olyckan runt 15.50 på cykelvägen vid Boulognerskogen, intill lekplatsen där. En person har förts till sjukhus men skadeläget är oklart i nuläget.

– Det är en trafikolycka mellan moped och en 12-årig flicka. Föraren blåste positivt och misstänks för rattfylleri och vållande till kroppsskada, säger polisens vakthavande befäl Paul Edenström.

Polisen har ännu inte kunnat identifiera mopeden men föraren, en 43-årig man, saknar dessutom körkort och misstänks därför också för tillgrepp av fortskaffningsmedel, samt grovt olovligt framförande av fordonet.

Flickan vaken efter olyckan

Enligt vittnesuppgifter till gd.se inträffade olyckan när flickan sprang ut på cykelbanan efter en boll, men det är inget som polisen kan bekräfta i nuläget.

– Flickan är förd med ambulans till Gävle sjukhus. Hon var vid medvetande och talbar, berättar Paul Edenström.

Mannen som körde mopeden är känd av polisen sedan tidigare.

– Han är inte gripen men vi kommer hålla förhör och genomföra provtagning, säger Edenström.

Släpptes

På söndagen berättar vakthavande befäl Temo Allenbäck för SVT att mannen har släppts men att misstankarna kvarstår. Allenbäck tror inte att den påkörda flickan fick allvarliga skador.

Från sjukhuset har den efterfrågade skadeinformationen fortfarande inte kommit.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer