Båtolyckan i Skutskär berodde på ett konstruktionsfel i båten, enligt eventföretaget som anordnade turen. Foto: Arkiv/Privat/SVT

Eventföretaget om båtolyckan i Skutskär: ”Konstruktionen var för svag”

Uppdaterad
Publicerad

Det var ett konstruktionsfel i båten som gjorde att tio personer hamnade i vattnet efter olyckan utanför Skutskärs kust igår, menar Jens Lidberg, operativt ansvarig på Windevent.

– Chocken kom senare, det hade ju kunnat gå värre.

Strax efter lunch på fredagen larmades räddningstjänsten till Skutskär efter larm om att flera personer hade fallit överbord efter en olycka med en så kallad ribbåt.

Enligt eventföretaget Windevent som anordnade turen, var det ett konstruktionsfel i båten som gjorde att tio av passagerarna hamnade i vattnet.

– En lätt styrbordsgir som var helt normal. Då märkte vi att konstruktionen var för svag på vissa punkter och ett tiotal gäster rullade av, säger Jens Lidberg.

Lindriga skador

Passagerarna klarade sig undan allvarligare skador.

– Föraren mår hemskt dåligt över händelsen, passagerarna är vid gott mod, säger Jens Lidberg.

”Det är naturligtvis allvarligt”

Windevent har ställt av båten och ska nu kontakta leverantöreren.

– Det är naturligtvis allvarligt. Det är kända båtar som ska vara välbyggda, säger Jens Lidberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.