Se vad Gävleborna tycker om de nya riktlinjer för personer som är vaccinerade Foto: Neda Ameli/SVT

Trots lättnader för vaccinerade – Gävlebor: ”Jag kommer fortsätta att vara försiktig”

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen presenterade under fredagen nya riktlinjer för personer som är vaccinerade. De gäller för alla som har fått minst en dos vaccin och att det har gått minst tre veckor efter första sprutan.

– Vaccinet kommer egentligen inte att betyda så mycket för min vardag, det gäller ju att fortfarande följa de restriktioner som finns, det är busenkelt fortsätt hålla avstånd, säger Carina Eriksson, 65 år från Gävle som imorgon ska få sitt första vaccin.

De som har vaccinerats kan nu träffa personer från olika hushåll, både utomhus och inomhus i mindre grupper. Men det är inte alla som känner en stor förändring trots att det vaccinerats, att fortsätta vara försiktig och hålla avstånd är lika viktigt.

– Nu är det fritt fram, i stort sett, men vi ska fortfarande vara försiktiga, säger Berndt Malmsten 80 år gammal från Gävle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.