Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Besvärligt helgväder i Gävleborg – meteorologen varnar: ”Halka och dålig sikt”

Uppdaterad
Publicerad

Närmare tio olyckor på ett dygn och flera lastbilar i dikena runtom i Gävleborgs län. Men meteorologen varnar för värre väder i helgen då Bottenhavs-vindar från öst möter snöfall från söder.

Snön gjorde en dramatisk entré i Gävleborgs län under natten mellan fredag och torsdag.

Två olyckor med lastbilar skedde på E16. Under torsdagskvällen krockade en personbil och en långtradare utanför Sandviken vilket resulterade i ett totalstopp. Och under fredagseftermiddagen körde en lastbil av vägen ned i diket på E16 utanför Gävle.

Även utanför Hudiksvall hamnade en lastbil i diket efter att ha kört av väg 775. Föraren fördes till sjukhus med ryggsmärtor.

Strax utanför Edsbyn frontalkrockar en lätt lastbil med en personbil. Föraren av personbilen fördes till sjukhus med ambulans.

På Hamrångevägen utanför Ockelbo krockade två personbilar. En person klagade på nacksmärtor.

Utöver de ovannämnda olyckorna har räddningstjänsten larmats till ytterligare drygt fem mindre olyckor där personbilar eller lastbilar åkt av vägen.

”Starka vindar bakas ihop med snö”

Sedan fredagsmorgonen råder kulingvarning vid Gävleborgskusten. Och Meteorologen varnar för fortsatt besvärligt väder under hela helgen.

– Under lördagkväll tilltar vindarna på Bottenhavet och de bakas ihop med snöbyar söderifrån och ovädret förstärks, säger Nitzan Cohen, meteorolog.

Se hela prognosen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.