Foto: Räddningstjänsten Ljusdal

Bil voltade över broräcke och flög 40 meter – ”Helt otroligt att han klarade sig”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en luftfärd på 40-50 meter – ut över ett broräcke, ner i en å och vidare in i skogen, klev mannen i 25-årsåldern ur sin totalkvaddade bil med ett jack i ögonbrynet och en stukad tumme.

– Helt otroligt, säger Kenneth Eriksson, insatsledare vid Räddningstjänsten i Ljusdal.

Klockan var 01.30, natten mot lördag, när mannen kom körande söderifrån på E45. Några kilometer norr om Tandsjöborg rinner Kölsjöån under vägen och det var där som olyckan inträffade.

– Av någon anledning så har han kommit upp på det sluttande broräcket och sedan har bilen flugit 40-50 meter ner och slagit i vattnet. Där har den studsat på isen och vidare in i skogen där den nu ligger upp och ner, totalkvaddad. Det ser ut som något från bilskroten, säger Kenneth Eriksson.

Upptäcktes på vägen

Efter kraschen kröp mannen ur bilen och tog sig upp på vägen. Där upptäcktes han av andra trafikanter som larmade 112.

– Mirakulöst nog står han där med lite skärsår och är inte allt för skadad. Helt otroligt att han klarade den smällen.

Stukade tummen

Mannen, som fördes till Mora lasarett, ska enligt polisen ha varit berusad. Han klarade sig enligt patrullen på plats med ett jack i ögonbrynet och en stukad tumme. Polisen hade på lördagsmorgonen ingen uppgift om huruvida någon anmälan har gjorts efter händelsen.

Mannen ska ha kommit körande söderifrån. Foto: Google Maps, SVT Grafik

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.