Foto: SVT/Frank Werle/polisen

Två bilbränder i Gävle – polisen: En person ska ha lämnat platserna

Uppdaterad
Publicerad

Tre bilar förstördes och ytterligare fyra bilar har skadats i en brand i Andersberg i Gävle tidigt på måndagsmorgonen. Det var också en bilbrand i Sätra natten mot lördag. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Räddningstjänsten larmades på måndagen vid klockan 04.30 till Andersberg, då brann två bilar och det fanns risk för ytterligare spridning. Strax före klockan sex var branden släckt och räddningstjänsten lämnade platsen.

Flera polispatruller var på plats under morgonen. Bilen där branden startade har spärrats av för en teknisk undersökning.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Bilbrand också i Sätra

Natten till lördag var det en bilbrand i Sätra i Gävle. Enligt polisen var det en bil som sattes i brand och två personbilar blev skadade.

Polisen misstänker att bränderna är anlagda, men inte vid någon av bränderna är någon person frihetsberövad.

– Man har sett vid platserna där bränderna har varit att en person ska ha lämnat platsen, säger Mikael Hedström, presstalesperson på polisen i Gävleborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.