Sedan slutet av november har ett 30-tal bilar i Gävle förstörts i bränder. Foto: Roger Nilsson

Bilbränderna fortsätter härja i Gävle – fortfarande ingen gripen

Publicerad

Sedan slutet av november har ett 30-tal bilar i Gävle förstörts i bränder. Polisen har ännu igen gripen för någon av bilbränderna och vill inte kommentera om det finns ett samband mellan dem.

I helgen har flera bilar brunnit i Gävle igen. Natten till lördagen brann det vid två tillfällen i Sätra och natten till söndagen larmades polis till Andersberg.

– Vi utreder dessa brott som grov skadegörelse genom brand. Det är svåra brott att utreda då bevisen till stora delar brinner upp, säger polisens presstalesperson Pelle Nellberg.

Upprepade bilbränder

Han vill inte kommentera om det finns något samband mellan bränderna, som startade den 30 november i bostadsområdet Bomhus i Gävle. Sedan dess har det också brunnit i stadsdelarna Sätra och Anderberg. Natten till fredagen förstördes eller skadades hela elva bilar i Andersberg.

Har ni något spår från någon misstänkt gärningsman?

– Det är inte heller något vi kommenterar då förundersökning pågår. Vi har ingen gripen någon av bränderna, säger Nellberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.