Jan Karlsson som bor på Gävle Strand är inte nöjd med att enbart ha en tillfällig parkeringsplats. Foto: Lina Abusagr

Bostadsrättsföreningar hotar att stämma Gävle kommun

Uppdaterad
Publicerad

Två bostadsrättsföreningar på Gävle strand känner sig felbehandlade vad gäller parkeringsplatser, nu hotar de med att stämma kommunen.

Två bostadsrättsföreningar på det nybyggda området Gävlestrand,  är upprörda över att inte ha egna parkeringar. Anledningen är att de byggherrar som skulle ha byggt parkeringarna, inte gjorde det. Sammanlagt berör det runt 40 bostäder,

– Vi känner oss lurade. Vi har skickat ett krav till kommunen att de får stå för mellanskillnaden för deras fel som de gjorde när de beviljade de här byggloven, säger Jan Karlsson från bostadsrättsföreningen Linjeskeppet.

Gävle kommun ger inga pengar

Lösningarna finns enligt Gävle kommun, då föreningarna antingen får välja mellan två andra byggherrar som ska bygga parkeringar eller att de får hyra i det nya parkeringshuset.

–  Kommunens ansvar är att se till att det finns en möjlighet att på något sätt arrangera parkering och det gör det ju. Men kommunen kan inte styra vad det ska kosta, säger Göran Valtonen, projektledare Gävle Strand.

Kan bli aktuellt att stämma kommunen

Som det ser ut nu kommer inte Gävle kommun att bidra med pengar för nya parkeringsplatser , något som enligt kommunen skulle vara en särbehandling. Och efter flera möten med Gävle kommun, är bostadsrättsföreningarna inte nöjda med lösningarna som föreslås.

Kan det bli aktuellt att stämma kommunen?

– Ja det kan det bli, säger Jan karlsson.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.