Räddningstjänsten kunde släcka branden som startade i ett restaurangkök. Foto: Lina Abusagr, SVT

Brand i flerfamiljshus i centrala Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Efter klockan 18 på tisdagen larmades SOS Alarm om en brand i en restaurang i ett flerfamljshus i centrala Gävle. Två personer fick föras till sjukhus. Branden kunde släckas.

Enligt Gästrike räddningstjänst kom larm vid 18.10-tiden om brand i en restaurang på Södra Kungsgatan i centrala Gävle. Det hade brunnit i köket, men branden hade kunnat släckas. Via ventilationen hade branden dock spridit sig uppåt i byggnaden, och verkade tillta, enligt Gästerike räddningstjänsts uppdatering vid 18.40-tiden.

En brandstyrka på cirka 14 man arbetade på platsen med släckningen. Vid 19.20-tiden  uppgav räddningstjänstens inre befäl Johan Melin att branden blivit släckt, och att man arbetade med att vädra ut rök ur fastigheten.

Två personer blev förda med ambulans till sjukhus med rök- och brännskador. Det var en vuxen och ett barn, enligt räddningstjänsten. Det exakta skadeläget är inte känt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.