Räddningstjänsten försöker förhindra elden från att sprida sig till resten av fastigheten. Foto: Henrik Sjöström/SVT

Brand i växthus i Hofors

Uppdaterad
Publicerad

På söndagseftermiddagen började det brinna i ett växthus i Hofors och på kvällen brann det fortfarande på vinden.

Räddningstjänsten är på plats med tre enheter för att släcka branden. Byggnaden är två växthus som sitter ihop, där det brinner i den ena som är en verkstads- och kontorsdel.

– Det brinner fortfarande lite på vinden. Sedan är fastigheten rökfylld och vattenskadad, säger Niklas Hammarlund, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Hur branden startade är oklart. Ingen person befann sig därinne när det började brinna. Förbipasserande slog larm när rök syntes från vinden på växthuset.

– En del av fastigheten är inte brandskadad, så det finns en spridningsrisk till den delen. Vi är kvar här åtminstone två timmar till, säger Niklas Hammarlund vid 20-tiden.

Uppdatering: räddningstjänsten lämnade vid midnatt

Räddningstjänsten blev kvar på platsen till midnatt, berättar Niklas Hammarlund under måndagsmorgonen. Idag kommer polisen att undersöka platsen för att försöka ta reda på brandorsaken.

– Alla större bränder går till polisen, säger Niklas Hammarlund, inre befäl på Gästrike räddningstjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.