Foto: Roger Nilsson/112Media

Brand på CC-puben i Gävle

Publicerad

Vid 20.30-tiden på lördagskvällen kom larm till räddningsstjänsten om att en brand brutit ut på CC-puben, i centrala Gävle.

Branden startade i köket där det brann för fullt när räddningstjänsten kom till platsen. Insatsen var omfattande med personal från tre olika stationer.

– Till en början var det oklart om någon var kvar i byggnaden så vår första uppgift var livräddning, säger inre befäl på Gästrike räddningstjänst Johan Melin.

Ett 60-tal personer befann sig inne på CC-puben när branden startade. Sex personer fick föras till sjukhus med rökskador.

Till en början trodde man att branden spridit sig eftersom det förekom rök även i hotelldelen, men det visade sig vara rök som spridits från brandhärden.

Både CC-puben och det fullbelagda hotellet i samma fastighet utrymdes. I hotellet fanns dock inte många gäster på plats.

– De flesta var på Melodifestivalen, men de dök upp allteftersom när tävlingen var över. Vi ordnade då en uppsamlingsplats på järnvägsstationen där vi kunde ge dem värme och information, säger Johan Melin.

När räddningstjänsten avslutat sin insats vid midnatt och byggnaden ventilerats gick man igenom rum för rum för att se om det fanns kvar röklukt. Hotellgästerna kunde efter det återvända till sina rum.

CC-puben fick omfattande skador och är avstängd för teknisk undersökning som kommer att påbörjas under måndagen.  

Saneringsarbete kommer att fortsätta i övriga fastigheten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.